Soal Bahasa Sunda

Berikut ini merupakan contoh soal bahasa Sunda. Saya tidak mengetahui untuk tingkat berapa soal ini diperuntukkan dikarenakan saya mendapatkan file ini dari teman kita yang share file ini di file hosting service.

Contoh soal Bahasa Sunda:

10. Nu dimaksud karangan bahasan téh nya éta …
a. karangan anu eusina medar hiji perkara dumasar kana data jeung pakta nu bisa dipertanggungjawabkeun.
b. Karangan anu eusina medar hiji perkara dumasar kana biodata jeung kabiasaan nu bisa dipertanggungjawabkeun.
c. Karangan nu eusina ngabahas hiji carita boh piktip atawa non piktip
d. Karangan nu eusina ngagambarkeun hiji ajadian.

11. Sari tina pedaran karangan bahasan disebut ogé …
a. kacindekan
b. saran
c. pedaran
d. bubuka

12. Manéhna … sarua ngan ukur tamat SD.
a. ogé
b. baé
c. kieu
d. heula

13. Bakating ku tunduh … manéhna saré dina korsi.
a. guher
b. am
c. clak
d. bius

14. Dina pelebah ngalapalkeunana dialog drama kudu dibarengan ku …
a. inprési
b. ékspresi
c. aspirasi
d. diréksi

Download soal Bahasa Sunda:
» Download Link I (myfilehost.us)
» Download Link II (ziddu.com)

Soal Bahasa Sunda was last modified: August 19th, 2010 by Soal Ujian

Tinggalkan Komentar:




Comments

  1. Nyarios naon,kang/teh?
    Teu ngertos abdi mah.

  2. Bunyamin Abun says:

    hatur nuhun, mangga sing seueur deui ngadamel soalna

  3. KUMAHA KABARNA TEH/KANG KIRIMIN ABDI BUKU SUNDA NYA

  4. pada ngomong apa sih ??

  5. @ lulu : kga ngarti kan….?? hahah mantabb

    @all USA : manawi aya nu terang tempat ngadownload soal ujian basa sunda kelas VIII smp….

  6. Nuhunkeun silabus,rpp Basa Sunda berkarakter pieun sd,smp jeung sma

  7. zidan dan geral says:

    hatur nuhun nya

  8. soal ny mana ya? tolong dibantu ya ;)

  9. haturnuhun soalna kang/teh.

  10. pipik ropikoh says:

    Sok sanaos mung 4 soal, haturnuhun pisan.

Speak Your Mind

*

You might also likeclose